TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Løse naturgenstande

Løse naturgenstande / Biodiversitet
Alt er ved det gamle, løse naturgenstande er stadig løse naturgenstande ( regel 15.1 ), uanset om det er rimeligt eller urimeligt.
Fremgangsmåden er, er grenen løs flyttes den og man er videre.
Hvis den virkelig er løs, så kan det være at man engang imellem ligger et sted, hvor man kan spille bolden, hvis man brækker en gren af. Det må man gerne på en løs naturgenstand.
Hvis det man tror er en " løs naturgenstand " sider fast, et eller andet sted, så er den jo ikke i sagens natur, ikke løs, og så må man gå frem efter regel 19, uspillelig bold.

Fældede, væltede træer
Der har på det sidste været en del spørgsmål, omkring væltede, fældede træer, gående på, om der er frit drop i forbindelse med de fældede træer.

Det kan være lidt af en grå zone, da reglen 16.1, Areal under reparation giver lov til det, hvis ”afklippet græs, blade, andre naturgenstande eller andet materiale er samlet sammen med senere bortskaffelse for øje”.

Den eneste måde man kan være sikker på at det fældede skal bortskaffes er, at det er savet op og stakket, græs, blade der ligger tæt på spilleområderne, og man med stor sandsynlighed kan se det vil blive flyttet. At der ligger en stor stamme, stor gren der er savet af kommer ikke ind under denne fortolkning.

Så regel 19.2 uspillelig bold.

 

Regel- og handicapudvalget
Maj 2023
Niels Svenningsen