TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Brug måtter fra mandag den 21. november

Torsdag 17. november 2022

Det er en realistisk forventning, at flere end i tidligere sæsoner vil spille golf på Vejle Golf Clubs bane i vinter. Dels på grund af Covid-19 begrænsende indvirkning på vores udfoldelsesmuligheder, men også fordi flere er blevet medlem igennem den forgangne sæson.

”Vi har besluttet at holde både Sletten og Parken mere åben for spil, her i efteråret, end normalt, også selvom der er vådt på banen. Vi holder også de normale teesteder åbne, men her skal der bruges måtter. I vinterhalvåret er der ingen vækst i græsset, og teestederne kan ikke modstå det ekstra mere slid, når man slår mange slag fra et begrænset areal,” fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

”Når man alligevel har den lille måtte med under spillet, så kan man med fordel bruge den ude på banen, hvor man vil få en klart bedre spilleoplevelse. Bolden ligger altid godt, man får ikke sand og mudder mellem kølle og bold og banen belastes ikke nær så meget, når der ikke slås turf op ved hvert slag”, siger Kristoffer Harreby. Han håber også at spillerne vil skåne sarte områder som forgreens og mounds ved at bruge måtten til at lægge bolden op på.

Måtten kan fastgøres til underlaget ved hjælp af tees, og den er forsynet med en hank, så den er lige til at hænge på bag’en. Måtten, som greenkeeperne hver morgen desinficerer, lånes ved vaskepladsen og hænges tilbage efter endt brug.

”Vi vil løbende evaluere brugen af måtter og banens tilstand, og vi håber, at medlemmerne vil tage godt imod dette nødvendige vintertiltag, så vi kan begrænse skaderne af vintergolf”, håber Kristoffer Harreby, der støttes op af baneudvalget.

Hvis banen i perioder lukkes på grund af vejret, er korthulsbanen altid åben for spil.

Se videoen - sådan bruger du måtten. - og se mere her

/Baneudvalget Vejle Golf Club