TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Nye handicapregler

Pr. 1 april 2024 sker der nogle ændringer i handicap systemet, de 2 mest interessante for dig som spiller gennemgås her.

 

  • 10-17 hullers runder

Det er tilladt med en gyldig begrundelse, såsom dårligt vejr eller manglende lys, at spille og aflevere runder på mellem 10 og 17 huller. Det vil f.eks. være muligt at spille en 12-hullers tællende runde, der i skolearkivet opskaleres til en 18 hullers runde. Rundens huller skal spilles i den korrekte rækkefølge.

I Handicapsystemet tager beregningerne hensyn til to faktorer:

Om der er spillet 10–13 huller eller 14–17 huller

Om der er registreret Bruttoscore hul-for-hul eller Stableford Score hul-for-hul

Systemet håndterer alt dette automatisk, og der er ikke behov for at gøre yderligere end at indtaste scores. På de resterende huller tildeles spilleren Din Par og/eller 2 stablefordpoint (og evt. +1 slag på første ikke-spillede hul efter nedenstående model og eksempel).

Det er IKKE tilladt at undlade at spille de sidste huller på en golfbane eller springe huller på runden over for at undgå at skulle indlevere en høj eller lav score.

  • Mulighed for at anvende individuelle scores fra spillere i Four-Ball turneringer til handicap formål.

Hvis et antal krav er opfyldt (Regel 5.10) kan disse scores registreres som tællende i spillerens score arkiv, således at spillere, der spiller mange Four-Ball turneringer, dermed kan opnå et mere retvisende Handicap.

Med venlig hilsen
Regel- og handicap udvalget
Erik Nielsen