TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Elitegolf

Vejle Golf Club vil op i toppen af dansk golf
Vejle Golf Clubs elite skal avancere i stillingen i de kommende sæsoner. En målrettet indsats skal give damerne medaljer og herrerne oprykning fra de sekundære rækker. 
Første del af målsætningen blev nået i 2022, hvor damerne vandt sølvmedaljer i Danmarksturneringen (DM for hold).

Men hvordan sikrer man lige det? 
Vejle Golf Clubs cheftræner, Talal Sidani, fortæller at klubben i år skærper fokus og satser på at dygtiggøre de bedste spillere yderligere. Derfor er der udvalgt seks spillere til henholdsvis dame- og herreholdet, der modtager flere træningstimer, øget tilskud til turneringsdeltagelse og øget fokus på udvikling af en træningskultur, hvor spillerne motiverer hinanden til at dygtiggøre sig. Samtidig håber klubben at kunne tiltrække dygtige spillere udefra, som kan være med til at fremme en elitær træningskultur i Vejle.
Eliteholdene har desuden tilknyttet mental coach Marianne Linde, og der er indgået en samarbejdsaftale med Motus Fit, der giver adgang til professionel træning og rådgivning omkring golffitness til elitespillerne.

En 3-års plan
”Vi kigger lidt mere langsigtet på spillernes udvikling, så den gruppe af unge, lovende talenter, som vi allerede har i Vejle Golf Club, og som i forvejen kender hinanden godt og har gjort det godt, kan udvikle sig yderligere”, fortæller Talal Sidani. 
”Samtidig håber vi at tiltrække dygtige spillere, som kan se mulighederne i at træde ind i et elitemiljø, hvor alle ønsker at blive bedre”, fortæller cheftræneren.

Det sidste skridt
Vejle Golf Clubs damer har været i elitedivisionen i mere end et årti, og langt de fleste år kvalificeret sig til slutspillet, hvor holdet så – desværre – lige har manglet det sidste og derfor alt for ofte har måttet tage til takke med den utaknemmelige 4. plads. Ifølge Linette Holmslykke, der blev professionel og kvalificerede sig til den europæiske ladies tour sidste år, skyldes dameholdets stabile placering i elitedivisionen, at holdet er sammensat af spillere, der er vokset op sammen i Vejle Golf Club og kender hinanden rigtigt godt. Flere af spillerne har desuden været på college i USA, hvor de har kombineret uddannelse med golf på et højt niveau. En af disse spillere er Stephanie Bertelsen, der nu er holdleder for damerne i bestræbelserne på at løfte holdet til medaljehøjde fremover.

Den næste generation
Også hos herrerne er der en fin grundstamme af unge talenter og mere erfarne spillere fra egne rækker med ambitioner. Vejle Golf Clubs herrer har vundet DM guld, men det var tilbage i 2007. Klubben spiller igen i denne sæson i 2. division efter at have vundet sin pulje og oprykningsspil i 2021. Målet er yderligere oprykning de næste sæsoner.

Kom og kig
Spilledagene i 2024 er fastlagt som følgende:

  • 1. og 2. spillerunde:     25.- 26. maj
  • 3. og 4. spillerunde:   15.-16. juni
  • 5. og 6. spillerunde:    10.-11. august
  • Opryknings- og finalespil:  14.-15. september