TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Elitedivisionen, Damer

BRONZE TIL VEJLES DAMER

fv. Stephanie Bertelsen, Katrine Toftgaard Pedersen, Josephine Bertelsen, Cecilie Eggersen, Marlene Meldgaard og Charlotte Holst

I weekenden var Vejles elite divisions damer en tur i Københavns golfklub og spille medaljeslutspil. Efter et flot grundspil, hvor det i den sidste spillerunde blev afgjort at vi vandt puljen i Vest.

Fredag morgen kørte holdet afsted mod København og efter en vandretur fra parkeringspladsen igennem Dyrehaven kom vi til golfklubben, hvor vi blev taget godt i mod af klubbens repræsentant der fortalt os om anlægget og naturen omkring banen. 

Efter lidt frokost og opvarmning prøvespillede vi banen og gjorde os de sidste forberedelser inden lørdagens semifinale mod Hillerød.

 

Lørdag - semifinale mod Hillerød

I lørdagens semifinale skulle vi møde Hillerød, der stillede med et hold blandet af rutinerede kræfter og nogle unge stjernefrø. Efter formiddagens foursomes stod der 2-2. Vejle 2 point blev vundet af Cecilie og Malene, der vandt 8/7. Katrine og Josephine var i et noget tættere opgør, som de desværre tabte på hul 17. Efter frokost kom vi desværre skidt fra start og lykkedes aldrig med at få rettet skuden op, det betød med 3 nederlag i singlerne til indskiftede Charlotte, Malene og Katrine at vi måtte acceptere ikke at blive en del af søndagens guldkamp. Josephine fik dog kæmpet et flot point hjem, da hun spillede uafgjort i anden singlen.

Kampen endte 9-3 til Hillerød

 

Søndag - bronzekamp mod Viborg

Desværre var der ren jysk duel i bronzekampen, da Viborg havde tabt til Smørum i deres semifinale. Vi var i pulje med Viborg i grundspillet og her tabte vi på udebane men vandt på hjemmebane, så helt fair at vi nu skulle dyste på neutral bane. 

Efter formiddagens foursomes stod der igen 2-2, pointene til Vejle blev sikret af Katrine og Josephine, mens en ny konstellation med Charlotte og Malene desværre måtte se sig slået. 

I eftermiddagens singles kom vi godt fra start, men Viborg fik kæmpet sig ind i opgøret og midtvejs på runden lignede det en tæt affære og det blev det også. Cecilie satte tidligt de første point på kontoen, desværre svarede Viborg tilbage, da Josephine og Malene kort tid efter måtte se sig slået. Heldigvis havde Katrine styr på nerverne til sidst og sikrede sig det afgørende 6. Point på hul 17 da hun vandt sin match og dermed sikrede omspil. 

Til omspillet var der ingen tvivl om at en storspillende Cecilie skulle spille og ligeledes valgte Viborg en velspillende Julie Resen til at tage duellen. Efter to pars på først hul, måtte vi videre til andet omspilshul og her lagde Cecilie for alvor pres på Julie da hun fra 132 meter slog sin pitch ned til et 3-fods putt. Efter Julies birdie forsøge gik snært forbi hullet, kvitterede Cecilie ved sikkert at sætte det korte putt sikkert i hul og holdet kunne fejre bronze medaljerne. 

 

Årets hold har bestået af:

Cecilie Eggersen 

Malene Meldgaard Arildsen

Josephine Bertelsen

Katrine Toftgaard Pedersen

Charlotte Holst 

Linette Holmslykke 

Camilla Christensen

 

Til slut vil jeg på vegne af holdet gerne takke folk i klubben for rigtig god opbakning igennem sæsonen!

 

Stephanie Bertelsen

Holdleder

---------------------------------------------------

Weekenden den 17. og 18 juni 2023

Lørdag: Vejle GC – Aalborg GK 8-4

Lørdag fik vi besøg fra det nordjyske, et hold der ofte giver os konkurrence til stregen. Vi kommer dog utroligt skarpt fra start og begge foursomes kommer tidligt stort foran. I den første foursome vinder Josephine og Katrine med hele 8/6. I den anden foursome kom Malene og Cecilie skarpt fra start med birdie på både sletten 1 og 2, og kom tidligt foran med 4 op. Aalborg fik dog kæmpet sig tilbage i duellen, inden Malene og Cecilie igen fandt storspillet frem og lukkede matchen komfortabelt på hul 15 (parken 6).

Efter en pause med lækker frokost buffet fra den lille kok skulle vi ud og nyde vores flotte anlæg til endnu en runde. I den første match fortsatte Katrine med det fine spil og vinder sikkert sin match 5/4. De resterende matcher var nogle tætte dueller. I den anden match taber Josephine desværre en tæt duel på hul 18 med 2/0. Cecilie sikret holdet de vindende point da hun vinder den tredje match på hul 17 og på samme hul taber Malene desværre sin kamp.

Søndag: Odense GK – Vejle GC 7-5

Til weekendens anden kamp skulle vi en tur til Fyn og spille mod Odense Golfklub. En modstander som vi nok forventede at være favoritter i mod og matchen startede også lovende. Cecilie og Malene fortsatte med at vise sig som en stærk konstellation, da de endnu engang vandt komfortabelt med 6/5. I den anden foursome var det noget mere tæt. Katrine og Josephine spillede en noget mere tæt duel, og efter en tur på hul 18 endte deres match med en deler. Vi gik til frokost pause foran 3-1.

Efter pausen var det til gengæld Odense der kom bedst fra start og de var også tidligt foran i alle singlerne. Katrine spillede en meget tæt match som bølgede frem og tilbage, og til sidst endte med en deler på hul 18. I den anden single kom dagens højdepunkt, da Josephine på hul 15 lavede sin karrieres første HOLE IN ONE!, som efter matchen flot blev hædret af Odense Golfklub, så hun kom hjem med både whisky og en kasse øl. Trods Josephines hole in one, måtte Josephine tage til takke med en delt match.

Desværre gik det mindre godt i de sidste to singler, Cecilie og Malene taber singlerne hhv. 3/2 og 5/4.

Dermed måtte vi se os slået i Odense og ser frem til en yderst spændende sidste spilleweekend i august, hvor vi om lørdagen får besøg fra puljens tophold Viborg og søndag slutter vi sæsonen af i Aalborg. Selvom vi ligger nummer 2 i puljen er den stadig fuldstændig åben.

------------------------------------------------------------

Fra venstre: Katrine Toftgaard Pedersen, Linette Holmslykke, Cecilie Eggersen, Stephanie Bertelsen, Malene Meldgaard Arildsen.

Se billeder fra dagene foto Jørgen Pagh

I den forgangene weekend skulle medaljeslutspillet sikres. Lørdag spillede vi på hjemmebane mod sidste års sølvvindere fra Aalborg, som har vundet sæsonens første 4 kampe – den sejrsstime satte vi heldigvis en stopper for. I det første opgør mod Aalborg tabte vi med 9-3 og da de var ubesejrede og nederlaget til Aalborg er vores eneste skulle vi vinde med mere overlegent end 9-3 for at overtage førstepladsen. Vi kom godt fra start med 4-0 efter foursome, og det gode spil fortsatte om eftermiddagen, og hvor Linette, Malene og Katrine alle 3 vandt deres singler, mens Cecilie efter en tæt duel delte sin match. Det betød at vi vandt med 11-1 og dermed overtog førstepladsen i puljen.

Søndag spillede vi på den flotte Silkeborg bane, og med en sejr ville vi bevare førstepladsen. Endnu engang startede vi dagens formidabelt ud og kunne endnu engang gå til frokost foran 4-0. Om eftermiddagen vippede matcherne meget frem og tilbage og efter formiddag lignede det en spændende eftermiddag. Midtvejs på eftermiddagens runde førte Silkeborg i 3 matcher og Vejle i 1 match. Katrine fik dog med 4 vundne huller i træk vendt et truende nederlag til en sikker sejr og samtidig sikrede Cecilie sig en sikker sejr og holdsejren var i hus. Malene spillede en tæt kamp som blev delt på hul 18, men Linette tabte sin match på hul 18, da modstanderen afsluttede runden med en flot birdie. Vi vinder dermed en sikker sejr på 9-3.

Det betyder vi skal i aktion til medaljeslutspillet den 10.-11. september i Falster Golfklub, hvor vi i lørdagens kvartfinale skal spille mod Hillerød, som blev nummer 2 i Øst-puljen.