TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Elitedivisionen, Damer

Fv. Helene Hvid Jørgensen, Stephanie Bertelsen, pro-træner Talal Sidani, Katrine Toftgaard Pedersen, Malene Meldgaard Abildsen og Jeanette Egedal Hansen.

Flere indtryk fra dagene. Fotograf Jørgen Pagh

I sidste weekend stod den på medaljeslutspil i Horsens Golfklub. Vi havde kvalificeret os efter 2 uafgjorte kampe og en sejr i grundspillet og skulle derfor lørdag spille semifinale mod Helsingør, som havde vundet Øst-puljen. Om morgenen startede den sædvanlige unge duo – Malene Meldgaard og Katrine Pedersen ud. I den anden foursome var det et nyt makkerpar, da Jeanette Egedal Hansen og Stephanie Bertelsen spillede sammen. Desværre kom begge foursome skidt fra start, og den dårlige start blev aldrig indhentet – selvom Jeanette og Stephanie med en slutspurt fik trukket matchen til hul 18, men desværre blev det til et nederlag på 2/0. Vi gik til frokost bagud 4-0. Der var genvalg til alle 4 i eftermiddagens singler, og her fik vi en noget bedre start, men det holdt desværre ikke så længe. Katrine og Stephanie tabte desværre tidligt deres matcher, men med god fight fik både Jeanette og Malene presset deres matcher til hul 18, men uden det gav point. Derfor sluttede semifinalen med en fortjent sejr til et ungt Helsingør hold på 12-0.  

Grundet nederlaget lørdag måtte vi nøjes med en bronze kamp mod det andet hold fra øst puljen, Hillerød. Der var genvalg til den unge foursome med Malene og Katrine, men der blev skiftet ud i den anden foursome, som igen var et nyt makkerpar – Janneke Schiøler Andersen og Helene Hviid Jørgensen. Det gav dog samme udfald som om lørdagen, og vi måtte se os slået i begge foursome. endnu engang går vi til pause bagud 4-0. Til eftermiddagens singler byttede Helene og Jeanette. Derfor spiller Janneke og Katrine først ud – og taber desværre begge deres matcher til nogle velspillende modstandere, men så begyndte tingene endeligt at gå vores vej. Jeanette vinder sin single 4/2 og Malene som debuterede som 1. single, vandt ligeledes 4/2 i en meget velspillende 1. single. Desværre var det ikke tilstrækkeligt til at vende matchen og Hillerød vinder bronzemedaljerne med 8-4.

Vi har bevist at vi endnu engang har niveauet til at være blandt de bedste hold i Danmark, men må endnu engang vende tilbage til Vejle uden medaljer. Det har dog ikke taget modet fra os, og vi er klar til at give det et forsøg igen til næste år – hvor vi forhåbentlig kan få stoppet stimen af 4. pladser. Desuden skal lyde en stor tak til dem der kom til Horsens for at støtte holdet, og en speciel tak til Jørgen Pagh for at troppe op lørdag morgen for at tage billeder af pigerne i aktion. Dette års guldvindere blev Helsingør.

/Stephanie Bertelsen

------------------------------------

Vejle - Silkeborg/Ry 7-5

Efter en længere coronapause og nye retningslinjer i forbindelse med årets division, kunne vi langt om længe komme på banen igen. Lørdagens kamp foregik i Aalborg, hvor vi spillede imod nyoprykkerne fra Silkeborg. Vejles hold bestod denne weekend af Linette Holmslykke, Malene Meldgaard, Katrine Toftgaard og Stephanie Bertelsen. Første foursome bestod af Katrine og Malene, der efter en tæt affære delte matchen mod Silkeborg. I den anden foursome måtte Linette og Stephanie desværre se sig slået på 17. Hul efter en spændende runde. Vejle gik dermed til pause bagud 3-1, og planen var dermed klar for singlerne, de skulle vindes. 

Stephanie Bertelsens match sluttede først da hun måtte se sig slået af en velspillende Julie Resen. Det så dermed svært ud for Vejle da det betød stillingen var 5-1. Katrine fulgte dog hurtigt trop med en flot sejr på 16. hul og stillingen var dermed 5-3. Det blev dog rigtig spændende da Malene flot afsluttede sin match på 17. hul med en sejr og det var dermed op til første singlen, Linette at afgøre den endelig spillerundes resultat. De positive nyheder spredte sig hurtigt, og Vejleholdet skyndte sig ud til deres sidste holdkammerat der var 4 up med fire huller tilbage. Linette lukkede sin match på 15. hul med en flot par og Vejle kunne dermed erklære sig vindere med en sejr på 7-5. En stor tak skal lyde til de Vejletilhængere der valgte at tage den lange tur til Aalborg og støtte pigerne.

Vejle - Aalborg 6-6

Søndagens kamp foregik i Mollerup, hvor vi spillede imod sidste års bronzevindere fra Aalborg. Holdet bestod af de fire samme piger og foursomes var i samme konstalation som mod Silkeborg. Den første foursome (Katrine og Malene) leverede en fremragende runde golf og det skulle vise sig at være lige netop nok, da pigerne kunne kalde sig vindere efter at have taget alle banens huller i brug. De vinder dermed over Aalborgs første og anden single, som blandt andet er proen Daisy Nielsen, der tidligere har været en del af pigernes træner-team. I den anden foursome måtte Linette og Stephanie desværre se sig slået efter hul 16, så det betød en 2-2 stilling ved pausen og matchen skulle dermed afgøres i eftermiddagens singler.

Den første single bliver hurtigt afgjort da Malene hiver en solid 5/3 sejr hjem, hvor hun lukker matchen ved at slå den i fra 30 meter. De resterende tre singler skulle vise sig at være en tæt affære, der alle bliver afgjort på banens 17. Hul. I første omgang er det Katrine der deværre må se sig slået, hvilket fører til en overordnet 4-4 stilling og det var dermed op til Stephanie og Linette at afgøre matchen. Stephanie var 4 ned med 4 huller tilbage, og med godt spil lykkedes det hende at holde liv i matchen, der næsten endte på 18. Hul, men med en hulkant på hul 17 måtte hun desværre se sig slået. Linette skulle dermed vinde for at sikre en uafgjort, så det gjorde hun. Linette kom ellers ikke så godt fra start, men det lykkedes hende at vende en 2 ned efter 3 huller til at være 2 up med 2 huller tilbage. På 17. Hul laver Daisy en par lige efter bogen, fairway, green, 2 putt. Linette har til sidst en 1,5-2 meter putt, som hun sikkert putter i og sikre en uafgjort 6-6 match. 

Overordnet ligger Vejle dermed på en delt 1. Plads i elitedivision sammen med Aalborg, og skal i den sidste og afgørende spillerunde spille i Ry, hvor de møder puljens 4. Plads, Mollerup, der lige nu har 0 point. Vejle er med weekendens 3 point sikret overlevelse i Danmarks bedste række.